Lääneranna valla uudised ja teated

Rahvaloendus ja registriandmed

Aasta lõpus startiv Eesti suur e-rahvaloendus põhineb suures osas registriandmetel, mistõttu oodatakse usaldusväärsete tulemuste saamiseks kõiki inimesi lähikuudel oma andmed hariduse, rahvuse, elukoha ning kontaktide kohta rahvastikuregistris üle vaatama ja vajadusel korrastama.

 

 

2021. aasta 28. detsembril algava e-rahvaloenduse aluseks on erinevad registrid, millest olulisimad rahvastiku- ja ehitisregister. 

Rahvaloendus 2021

Registrite korrastamise üle-eestiline kampaania kutsub iga inimest osalema rahvaloenduse esimeses etapis ning üle vaatama ja korrastama oma andmed. Kõige lihtsam on seda teha sisenedes lehele www.rahvastikuregister.ee tuvastades ennast ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID-ga. Seejärel tuleb valida leht „Minu andmed" ja need vajaduse korral ajakohastada ning kinnitada. Andmeid saab vaadata ja parandada soovi korral ka kohalikus omavalitsuses kohapeal.

Rahvastikuregistri andmeid ei kasutata ühekordselt ainult rahvaloenduse jaoks, vaid riigile ja omavalitsusele pandud avalike ülesannete täitmiseks, näiteks arstiabi osutamine, toetuste jagamine, koolihariduse pakkumine või ka teede ehitamine. Nende pakkumisel ja planeerimisel lähtutakse rahvastikuregistrisse kantud põhiandmetest.

Rahva- ja eluruumide loenduse põhietapp algab 28. detsembril 2021, mil iga Eesti inimene on oodatud täitma e-küsimustikku. Selle raames küsitakse ainult neid küsimusi, millele registrid täna veel vastust ei anna, nagu võõrkeelte ja murrete oskuse, usu ning terviseprobleemidest tingitud piirangute kohta.

 

 


Vaata lisaks: