Lääneranna valla uudised ja teated

Lihula Heina tn 4 detailplaneeringu algatamine

Lääneranna Vallavalitsus teatab planeerimisseaduse § 128 lõike 7 alusel, et algatas 06.03.2024 korraldusega nr 112 Lihula Heina tn 4 detailplaneeringu.10,85 ha suurune planeeringuala hõlmab Heina tn 4 (sihtotstarve 80% tootmismaa, 20% maatulundusmaa) katastriüksust. Heina tn 4 kinnisasjal asub päikeseelektrijaam.

Detailplaneeringu eesmärgiks on Heina tn 4 katastriüksuse jagamine tootmismaaks ja elamumaaks, kuni 6 elamukrundi moodustamine Heina ja Tööstuse tänava äärde, kruntide ehitusõiguse määramine, tehnovõrkude planeerimine, liikluskorralduse lahendamine ning servituutide ja kitsenduste ulatuste määramine.

Eeldatavalt ei kaasne planeeringuga kavandatud tegevustega olulist negatiivset mõju looduskeskkonnale, kultuuripärandile ega inimeste tervisele, heaolule ja varale ning negatiivne mõju Natura 2000 võrgustiku aladele on välistatud.

Planeerimisseaduse § 125 lg 1 järgi on detailplaneeringu koostamine on nõutav linnades, alevites ja alevikes ehitusloakohustusliku hoone püstitamiseks. Uuringute vajadus selgub detailplaneeringu koostamise käigus.